The Extinction Trials
Boekrecensies

The Extinction Trials van S.M. Wilson

The Extinction Trials Boek omslag The Extinction Trials
S.M. Wilson
Young Adult Fantasy
Usborne Publishing
Paperback (Engelstalig)
384
9781474927345

Betrayal. Sacrifice. Survival.

Welcome to The Extinction Trials

In Stormchaser and Lincoln's ruined world, the only way to survive is to risk everything. To face a contest more dangerous than anyone can imagine. And they will do anything to win.

But in a land full of monsters, human and reptilian, they can't afford to trust anyone. Perhaps not even each other...

The Extinction Trials

The Extinction Trials gaat over Stormchaser en Lincoln. Zij leven in Earthasia, één van de twee enorme continenten op aarde. Earthasia is zo overbevolkt dat vrijwel elk stukje land is volgebouwd. Gezinnen moeten hun woonruimte delen met andere mensen en zelfs de bedden worden gedeeld. Mensen werken dag- en nachtdiensten en wisselen zo van slaapplaats met elkaar. Storm is wees en leeft in de Shelters, Lincoln woont met zijn moeder en ernstig zieke zusje in de Caves. Bijna niemand wilt in deze donkere grotten wonen, maar ze hoeven de ruimte in ieder geval niet te delen met anderen. Op het andere continent, Piloria, is genoeg ruimte. Echter is dit continent het leefgebied van de gevaarlijkste en grootste dinosaurussen.

De Stipolaters, de leiders van Earthasia, willen Piloria veroveren om zo meer ruimte te creëren voor de mensen. Ze houden de Trials om zo de eieren van de dinosaurussen te bemachtigen waarmee ze een manier willen zoeken om alle dinosaurussen te doden. Tijdens een nieuwe auditie voor de Trials besluiten Storm en haar goede vriend Dell zich op te geven. Tijdens de Trials krijgen ze veel te eten en dat kunnen ze goed gebruiken aangezien voedsel in de Shelters schaars is. Ook Lincoln geeft zich op. De winnaar krijgt namelijk goede gezondheidszorg voor de hele familie en zo kan hij zijn ernstig zieke zusje redden.
Storm heeft vriendschap gesloten met Milo, een vriendelijke plesiosaurus die ooit haar leven heeft gered. Ze wil dan ook voorkomen dat de Stipolaters alle dinosaurussen doden.

100 kandidaten

De Trials bestaan uit verschillende testen en de beste 1oo worden naar Piloria gestuurd om de nesten van de dinosaurussen te vinden en de eieren te stelen. Tijdens de Trials ontmoeten Storm en Lincoln elkaar. Ze weten niet zo goed wat ze van elkaar moeten denken en of ze elkaar wel kunnen vertrouwen. Zodra de overgebleven kandidaten op Piloria aankomen zijn ze gelijk overgeleverd aan het zware terrein en de gevaarlijke dinosaurussen. Ze moeten halsbrekende toeren uithalen om de eieren van de verschillende dinosaurussen te bemachtigen. Daarbij krijgen ze concurrentie van Galen, een man die er alles voor over heeft om de eieren te bemachtigen en zelfs moord niet uit de weg gaat.

Quote uit The Extinction Trials:

The thundering steps were close – too close; he could feel the creatures’ heat against his back, smell their stink all around him. Then, just as they reached the cliff edge, there was a slash of pain down Lincoln’s left shoulder. And from the corner of his eye he glimpsed a flash of white teeth in vicious jaws lunging at Leif’s back. One second the pack was there. The next it was ripped away.

Mijn mening over The Extinction Trials

Een paar maanden geleden kwam ik op Goodreads dit boek tegen wat werd omschreven als “The Hunger Games meets Jurassic Park.” Dat brengt natuurlijk grote verwachtingen met zich mee en ik was daardoor enorm benieuwd naar dit boek. Het boek opent direct met een korte spannende scéne die later in het boek terugkomt. Het verhaal is geschreven in de 1e persoon en de hoofdstukken worden afwisselend beschreven vanuit het oogpunt van Storm en Lincoln. Dit leest fijn, omdat je zo in het hoofd kruipt van beide personages en je duidelijk meekrijgt hoe ze over elkaar denken en hoe ze bepaalde dingen beleven.

Het verhaal wordt in een flink tempo verteld. Je vliegt bijna door het boek heen door de vele actiescènes. Aan de ene kant is dit prettig, want je wilt graag blijven lezen. Ik kon het boek maar moeilijk opzij leggen. Aan de andere kant is het ook wel fijn als je even op adem kunt komen na al die actie.  Ook miste ik wat meer diepgang in de personages. Ik zou graag nog wat meer over de achtergrond van Storm en Lincoln willen lezen. Wellicht komt dit nog aan de orde in het tweede deel (The Extinction Trials: Exile) wat in juni van dit jaar verschijnt.

Al met al heb ik The Extinction Trials met heel veel plezier gelezen en vond ik het echt een vermakelijk boek met veel spannende momenten. Ik ben benieuwd hoe het met Storm en Lincoln verder gaat in het tweede deel. Mocht je even een leesdip hebben, dan is dit een prima boek om weer in de juiste “leesflow” te komen!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply