Hebban Reading Challenge
Boeken

Hebban Reading Challenge

Hebban.nl

Hebban.nl is de grootste boekensite en lezerscommunity van Nederland. Op deze website vind je alles wat te maken heeft met boeken en schrijvers. Je kunt gratis lid worden en zo genieten van de laatste boekennieuwtjes, boekrecensies en interviews met schrijvers. Indien je een account aanmaakt kun je je gelezen en nog te lezen boeken bijhouden op je persoonlijke pagina. Ook is het mogelijk om een boekenblog bij te houden en artikelen te delen met mede boek- en schrijfliefhebbers. Wekelijks zijn er leuke winacties en regelmatig kun je meedoen met leesclubs waarbij je met een groep mensen hetzelfde boek leest en tijdens en na het lezen hierover in discussie gaat door middel van leesclubvragen.

Hebban Reading Challenge

Op 1 januari van dit jaar startte de Hebban Reading Challenge. Met deze challenge kun je jezelf uitdagen om zoveel mogelijk boeken te lezen in 2016. Dit leek mij een hele leuke challenge om aan mee te doen. Ik heb altijd veel van lezen gehouden en de laatste paar jaar las ik steeds minder boeken. Ik kreeg weer de leeskriebels en besloot om de uitdaging aan te gaan. Bij de Hebban Reading Challenge kun je zelf het gewenste aantal boeken opgeven dat je graag wilt lezen. Ik besloot de teller voor mij op 30 te zetten.

Vol enthousiasme begon ik in het begin van het jaar boeken te lezen. Geen excuses meer dat ik geen tijd heb om te lezen, maar proberen er tijd voor vrij te maken. ’s Avonds wat eerder naar bed om nog even weg te dromen bij een goed boek in plaats van voor de televisie hangen. Tussen de middag even pauzeren met een broodje in de ene hand en een boek in de andere hand. Dit alles met veel succes, want inmiddels zit ik al op 63% van de challenge. Dat zijn 19 boeken van de 30 die ik al heb gelezen en momenteel druk bezig in boek nummer 20.

Een selectie van de boeken dit ik dit jaar heb gelezen:

Nog steeds lees ik met veel plezier en het is heerlijk om nieuwe boeken te ontdekken. Ik hoop het dit jaar zo vol te houden en wie weet ga ik volgend jaar opnieuw de uitdaging aan met 40 boeken!

Ook een liefhebber van lezen? Neem dan zeker eens  een kijkje op de website van Hebban.nl.

Ken jij Hebban.nl al en doe je ook mee met de Hebban Reading Challenge?

No Comments

    Leave a Reply